Elon Musk vil gi „full støtte“ til Dogecoin hvis store holdere selger

Elon Musk sier at han ønsker å bidra til å desentralisere Dogecoin ved å betale de største eierne for å selge pengene sine. Han var også enig i at det kunne være „internettets ledende valuta“.

  • Elon Musk ønsker å gjøre Dogecoin mindre sentralisert ved å betale sine største innehavere for å selge tokens.
  • Dogecoin antas å være en av de mest sentraliserte kryptovalutaene, med 50% av den totale forsyningen kontrollert av bare 20 adresser.
  • Etter nyheten om Teslas store spill på Bitcoin, antyder Musks siste diskusjoner at han også er seriøs med å støtte Dogecoin.

Elon Musk er tilbake for å snakke om Dogecoin. Nå sier han at tokenforsyningen må distribueres mer.

Musk Keen å desentralisere Dogecoin

Elon Musk har lagt ut flere av sine tanker om Dogecoin, meme-kryptovalutaen han er blitt kjent for å støtte i en til tider ironisk tone. I et nylig Twitter-innlegg sa han at det er „for mye konsentrasjon“ i prosjektet, noe som betyr at et lite antall holdere kontrollerer en stor del av den totale forsyningen. Han la til at Dogecoin ville få sin „fulle støtte“ hvis store innehavere selger myntene sine, og sa at han ville betale „faktiske $“ til store holdere som selger eierandelen.

Dogecoin antas å være mer sentralisert enn mange andre kryptovalutaer. Ifølge data fra Blockchair kontrollerer de 20 beste adressene mer enn 50% av tilbudet.

Rett etter at Musk publiserte innlegget, sa en annen Twitter-bruker at Musk „ser Dogecoins potensial som den ledende valutaen på Internett,“ og at han ønsker at det skal lykkes. Musk la merke til innlegget og svarte med et ords svar: “Absolutt”

En annen bruker foreslo at Musk kunne lage en valuta kalt „ElonCoin“, men Musk sa at han bare ville vurdere det „om nødvendig.“

Selv om de er korte, gir innleggene mer innsikt i Musks syn på kryptovalutaer, og spesielt Dogecoin. Tesla og SpaceX-grunnleggeren, som nylig ble den rikeste personen i verden, har aktivt støttet kryptovalutaer de siste månedene.

Bitcoin var uunngåelig

Senest ble det avslørt at Tesla hadde gjort et Bitcoin-kjøp på 1,5 milliarder dollar i januar. „I ettertid var det uunngåelig,“ sa Musk i en kryptisk Twitter-melding noen dager før kunngjøringen (han endret sin Twitter-biografi for å lese „#bitcoin“ samme dag.)

Før den nyheten kom, ble han sett fortelle en gruppe fans at han trodde det var en god sjanse for at krypto „er jordens fremtidige valuta.“

Han har vært spesielt aktiv på Twitter, hvor han har blitt kjent for å legge ut memes om Bitcoin og Dogecoin.

Noen ganger har innleggene hans forårsaket vanvidd over markedene. Bitcoin hoppet på Tesla-nyheten og økte 9% på en time. Det er fremdeles opp siden nyheten, og presset på $ 50.000 i går.