Handelaren op Paxful verkopen wekelijks $ 16,2 miljoen aan Bitcoin voor cadeaubonnen met korting

Een nieuw rapport heeft aangetoond dat bijna de helft van alle Bitcoin die op de P2P-beurs Paxful wordt verhandeld, wordt ingewisseld voor cadeaubonnen.

Een rapport gepubliceerd door Arcane Research heeft onthuld dat bijna de helft van het handelsvolume van Paxful afkomstig is van de handel tussen Bitcoin ( BTC ) en cadeaubonnen

Uit het rapport bleek dat „het kopen van Bitcoin Profit met cadeaubonnen elke maand de voorkeur heeft gegeven aan Paxful gedurende de geanalyseerde periode van vijf jaar“, en in juni goed was voor 48% van het volume van Paxful.

Paxful verwerkt bijna $ 40 miljoen aan wekelijkse handel, wat betekent dat elke week tot $ 20 miljoen aan BTC wordt ingewisseld voor cadeaubonnen. Arcane benadrukte de laatste week van juni van dit jaar in het rapport, waarin $ 16,2 miljoen aan BTC werd verkocht voor cadeaubonnen.

Arcane schrijft het grootste deel van het volume van Paxful toe aan de vraag naar geldovermakingen uit rechtsgebieden met slecht ontwikkelde financiële diensten. Aangezien meer dan de helft van de handel in waarde van Paxful plaatsvindt in de Verenigde Staten, suggereren de rapporten dat een groot deel van het Noord-Amerikaanse volume van het platform bestaat uit migrerende werknemers die geld naar hun families sturen.

“De betalingsoplossing voor cadeaukaarten is flexibel. Het stelt kopers in staat om indirect BTC te kopen met contant geld door de aankoop van populaire cadeaubonnen bij benzinestations, en die cadeaubonnen vervolgens door te verkopen op Paxful voor BTC. „

Arcane merkt op dat veel van deze transacties worden afgehandeld met een grote korting op de marktwaarde, wat suggereert dat sommige van deze transacties mogelijk verband houden met illegale activiteiten:

“[Handel in cadeaukaarten] wordt vaak gedaan met een aanzienlijke korting, tot wel 60 cent per dollar. Een voor de hand liggende vraag is daarom: wie is er bereid om een hit van 40% te nemen om op deze manier Bitcoin te kopen? „